Veelgestelde vragen

Wat je altijd al wilde weten over Hüttenkäse

Kun je Hüttenkäse invriezen? Is het geschikt voor vegetariërs? Mag je het eten als je zwanger bent? Hier vind je antwoord op veelgestelde vragen.

Vraag & antwoord

Hoe lang kan ik Hüttenkäse bewaren?

Op de pot zie je de houdbaarheidsdatum, tot die datum is ons product gegarandeerd goed. Je moet Hüttenkäse altijd in de koelkast bewaren (maximaal 7°C). Gebruik daarnaast altijd een schone lepel om Hüttenkäse op te scheppen. Na opening is Hüttenkäse beperkt houdbaar.

Kan ik Hüttenkäse invriezen?

Als Hüttenkäse bevriest, verandert de structuur van de kaas. Daarom raden we invriezen af. Heb je een warm gerecht gemaakt waarin Hüttenkäse is verwerkt, dan is invriezen geen probleem.

Is Hüttenkäse van gepasteuriseerde melk gemaakt?

Dat klopt. De melk wordt tijdens het productieproces kort verhit. Daarbij worden de schadelijke bacteriën gedood.

Mag ik Hüttenkäse eten als ik zwanger ben?

Ja, dat mag. Hüttenkäse kun je veilig eten als je zwanger bent. Het is gemaakt van gepasteuriseerde melk en geeft dus geen risico op een besmetting met de listeriabacterie.

Kan ik Hüttenkäse in warme gerechten verwerken?

Nou en of! Met Hüttenkäse kun je heerlijk koken, het is bijvoorbeeld ideaal voor lasagnes of gevulde courgettes. Onder inspiratie vind je volop recept-ideeën, voor koude én warme gerechten.

Zit er stremsel in Hüttenkäse?

Ja, stremsel is nodig om van melk kaas te maken. Hüttenkäse gebruikt hiervoor geen dierlijk stremsel, maar een microbieel stremsel: een vegetarisch stremsel dat is gemaakt door microbacteriën. Daarom is Hüttenkäse ook geschikt voor vegetariërs.

Hoe kan ik Hüttenkäse het beste bewaren?

Wanneer je de foliedeksel weer dichtvouwt, kun je de pot zo in de koelkast zetten.

Waar vind ik Hüttenkäse in de supermarkt?

Hüttenkäse staat in de koeling waar je ook de mozzarella en de feta vindt.

Heb je nog meer vragen?

Heb je een vraag over Hüttenkäse en vind je het antwoord niet op de website? Of wil je iets kwijt over ons product? Laat het ons dan weten. Klik op onderstaande button voor de contactinformatie.

Close
Go top