Gevulde courgette met kip en Hüttenkäse

Couscous, abrikozen en pistachenootjes geven de vulling een Marokkaanse twist. Niet moeilijk om te maken: de oven doet het meeste werk.

Ingrediënten (1 persoon)

- 75 ml water
- ¼ groente bouillontablet
- 40 gr couscous
- 1 courgette
- 50 gram gewelde abrikozen
- 70 gram gerookte kip
- 2 el pistachenoten, ongezouten
- 200 gram Hüttenkäse
- 2 el verse peterselie

Voedingswaarden

Bevat per persoon ca. : 684 Kcal / 2861 KJ / Eiwit 49,4 g / Vet 21,2 g / waarvan verzadigd 6,1 g / Koolhydraten 69,3 g / Vezels 26,7 g

Bereidingswijze (40 minuten)

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Breng het water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.

3. Breng het water weer aan de kook, zet het vuur uit en voeg de couscous toe. Laat met een deksel op de pan 10 minuten wellen.

4. Halveer de courgette en hol uit met een lepel.

5. Snijd het vruchtvlees grof in stukken.

6. Meng het vruchtvlees samen met de abrikozen, gerookte kip, pistachenoten, Hüttenkäse en peterselie in een kom.

7. Roer de couscous door het mengsel.

8. Vul de courgette met het mengsel en plaats 20 – 25 minuten in de oven.

TIP: Heerlijk om te combineren met een kommetje soep of een frisse salade.

Dit recept is een samenwerking met Sandra van www.leukerecepten.nl en www.foody.nl

Close
Go top