Gevulde paprika’s met Hüttenkäse Tomaten Tapenade on top

Dit gerecht staat niet alleen kleurig op tafel, je krijgt er ook extra veel groente mee binnen. De Hüttenkäse-kaas topping zorgt voor een krokant laagje.

Ingrediënten (4 personen)

- 4 grote paprika’s (rood en geel)
- 200 gram wilde rijst
- 6 tomaten
- 1 aubergine
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie om te bakken
- 400 gram Hüttenkäse Tomaten Tapenade
- 150 gram geraspte kaas
- zout en peper naar smaak

Bereidingswijze (25 minuten)

1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.

3. Leg de halve paprika’s met de opening naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Kook water in een pan met deksel voor de wilde rijst. Voeg zodra het water kookt de wilde rijst toe en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

5. Plaats de paprika’s alvast in de oven (zo kunnen ze alvast voorgaren ook al is de oven nog niet helemaal op temperatuur).

6. Snijd de tomaten en de aubergine in blokjes.

7. Snipper de ui en snijd of pers het teentje knoflook fijn.

8. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten.

9. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

10. Schep de in blokjes gesneden aubergine en tomaat erbij en bak dit 5 minuten.

11. Voeg de gekookte rijst toe en breng op smaak met zout en peper.

12. Haal de paprika’s uit de oven en vul deze met het groenten rijst mengsel. Schep hier twee eetlepels Hüttenkäse Tomaten Tapenade op en eindig met geraspte kaas. Herhaal dit bij de overige paprika’s.

13. Bak de paprika’s nog 10 minuten, of totdat er een krokant laagje ontstaat.

Close
Go top