Groene maaltijdsalade met Hüttenkäse, asperges en bacon

Dat een maaltijdsalade echt goed gevuld kan zijn, bewijst dit recept met couscous. Blijft er wat over? Dat bewaar je voor morgen voor de lunch!

Ingrediënten (4 personen)

- 700 gram groene asperges
- 250 gram couscous
- 200 gram gemengde sla
- 4 eieren
- 240 gram bacon (aan 1 stuk)
- 40 gram geschaafde amandelen
- 200 gram Hüttenkäse
- 1 citroen
- 2 el olijfolie
- zout en peper naar smaak

Voedingswaarden

Bevat per persoon ca. : 614 Kcal / 2464 KJ / Eiwit 35,5 g / Vet 25 g / waarvan verzadigd 7 g / Koolhydraten 57 g / Vezels 7,75 g

Bereidingswijze (30 minuten)

1. Schil de onderste drie centimeter van de asperges en snijd een centimeter van de onderkant af.

2. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in 3 minuten beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat ze afkoelen.

3. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

4. Was de gemengde sla in ruim water en laat uitlekken.

5. Zet de pan terug op het vuur en kook de eieren in 7 minuten bijna hard en laat ze vervolgens schrikken.

6. Snijd de bacon in dunne reepjes.

7. Verhit een koekenpan en rooster de geschaafde amandelen in enkele minuten goudbruin en bewaar apart.

8. Bak zonder boter of olie de bacon krokant.

9. Meng alle ingrediënten samen in een grote saladekom.

10. Meng voor de dressing de Hüttenkäse met citroen en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

11. Garneer de salade met de dressing en eet smakelijk.

Close
Go top