Hartige muffins met Hüttenkäse en spinazie

Een verrassende variatie op de zoete muffin is deze hartige versie. Kleine stukjes dadel geven een exotisch accent.

Ingrediënten (12 personen)

- 300 gram spinazie
- 1 bakje Hüttenkäse (200 gram)
- 3 eieren
- 250 ml halfvolle melk
- 2 takjes rozemarijn
- 450 gram bloem
- 4 tl bakpoeder
- zout en peper naar smaak
- Eventueel: wat kleingesneden stukjes dadel

Extra nodig

- Muffinvorm
- Cakevormpjes

Voedingswaarden

Bevat per persoon ca. : 204 Kcal / 853 KJ / Eiwit 12,4 g / Vet 3,8 g / waarvan verzadigd 1,7 g / Koolhydraten 28,95 g / Vezels 2 g

Bereidingswijze (30-35 minuten)

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Plaats de cakevormpjes in de muffinvorm.

3. Snijd de spinazie fijn.

4. Mix de spinazie samen met de Hüttenkäse, eieren en melk in een kom.

5. Snijd de blaadjes rozemarijn fijn en roer door het mengsel. Breng op smaak met zout en peper.

6. Roer eventueel de dadels door het mengsel.

7. Voeg de bloem en bakpoeder toe en spatel rustig door.

8. Verdeel het beslag over de bakvormpjes en bak 20-25 minuten in de oven.

Dit recept is een samenwerking met Mara van www.damespraatjes.nl

Close
Go top