Hartige taartjes met tomaat en Hüttenkäse

Maak je hartige taartjes in een muffintray, dan zijn het fantastische borrelhappen. Ook leuk om mee te nemen bij een picknick!

Ingrediënten (6 personen)

- 3 kleine eieren
- 2 el Hüttenkäse
- ½ el bloem
- 1 tl oregano
- 2 stengels lente-ui
- 6 plakjes bladerdeeg of hartige taartdeeg (ontdooid)
- 2 tomaten
- zout en peper naar smaak

Extra nodig

- kleine taartvormpjes of muffintray

Voedingswaarden

Bevat per persoon ca. : 293 Kcal / 1224,5 KJ / Eiwit 6,56 g / Vet 21,5 g / waarvan verzadigd 9,2 g / Koolhydraten 17,7 g / Vezels 0,98 g

Bereidingswijze (45 minuten)

1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de vormpjes eventueel in.

2. Klop in een kom de eieren los en meng dit met de Hüttenkäse en bloem.

3. Breng op smaak met een ½ theelepel oregano, zout en peper.

4. Snijd de lente-ui in ringetjes en meng dit door het eimengsel.

5. Beleg de taartvormpjes met bladerdeeg.

6. Vul de taartvormpjes voor max. 2/3 met het eimengsel.

7. Snijd de tomaten in 6 plakjes.

8. Leg een plakje tomaat op het beslag en verdeel hier nog een klein beetje extra Hüttenkäse over. Bestrooi met peper en de overige oregano.

9. Bak de hartige taartjes 30 minuten in de oven totdat het ei is gestold en het deeg gaar is.

Dit recept is een samenwerking met Brenda van www.brendakookt.nl

Close
Go top