Klassieke asperges

Het aspergeseizoen begint elk jaar officieel op de tweede donderdag in april. Geniet volop van dit witte goud, met Hüttenkäse als frisse toevoeging. Tip: maak het jezelf makkelijker en gebruik Hüttenkäse Bieslook Peterselie.

Ingrediënten (4 personen)

- 1,3 kg witte asperges
- 800 gram krielaardappelen
- 4 eieren
- 4 takjes peterselie
- 10 stengels bieslook
- 400 gram Hüttenkäse
- 4 el olijfolie
- 200 gram gesneden ham
- zout en peper naar smaak

Bereidingswijze (25 minuten)

1. Schil de asperges met een dunschiller rondom, laat het kopje hierbij heel.
Snijd vervolgens ongeveer 1 centimeter van de onderkant af.

2. Kook de asperges 12 minuten in een pan met ruim kokend water, draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het vocht.

3. Zet ondertussen nog twee pannen met ruim water op en schil de krielaardappelen. Kook ze vervolgens in 10-15 minuten gaar.

4. Kook in de andere pan de eieren in 7 minuten bijna hard.

5. Hak de peterselie en bieslook fijn en meng deze samen met de Hüttenkäse en olijfolie in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.

6. Laat de eieren na 7 minuten schrikken in koud water, pel en halveer ze.

7. Giet de aardappelen af en laat ze nog even uitstomen.

8. Schep de asperges uit het kookvocht en plaats op vier borden, serveer met de aardappelen, ham en gehalveerde eieren.

9. Maak het gerecht af met het gekruide Hüttenkäse-mengsel.

Close
Go top

U kunt uw voorkeuren op elk gewenst moment voor cookies en tracking kiezen.
Meer informatie vindt u in de Cookieverklaring. AKKOORD EN OPSLAAN

STRIKT NOODZAKELIJKE COOKIES

Ze zijn noodzakelijk voor de goede werking van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden over het algemeen enkel gedefinieerd naar aanleiding van acties die u uitvoert en die u in staat stellen om gebruik te maken van de diensten die wij aanbieden (definitie van uw privacyvoorkeuren, connectie, invullen van formulieren, enz.). U kunt uw browser zo configureren dat deze cookies worden geblokkeerd of dat u over deze cookies wordt gewaarschuwd, maar daarna zullen sommige delen van de site niet meer werken.

PERSONALISATIE COOKIES

Ze maken een verbeterde functionaliteit en maatwerk van de site mogelijk. Ze kunnen geactiveerd worden door ons of door derden waarvan wij de diensten aan onze pagina’s hebben toegevoegd. Als u deze cookies niet toestaat, kan het zijn dat sommige of alle services niet goed werken.

STATISCHTISCHE COOKIES

Ze stellen ons in staat om surfpatronen te meten en te bepalen welke rubrieken van onze website werden bezocht, en om gewoontes te meten en onze diensten te verbeteren. Ze laten ons zien welke pagina’s het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich verplaatsen op de site. Als u deze cookies niet toestaat, weten we niet wanneer u onze site hebt bezocht en kunnen we de gewoontes ervan niet controleren

GERICHTE COOKIES

Ze kunnen door onze reclamepartners op onze site worden ingesteld om een profiel van uw interesses op te bouwen en u relevante advertenties op andere sites te tonen. Ze slaan niet direct persoonlijke gegevens op, maar zijn gebaseerd op de unieke identificatie van uw browser en apparaat. Als u deze cookies niet toestaat, zult u minder gerichte advertenties zien.