Klassieke lasagne met een twist

In deze lasagne vervangen we de bechamelsaus door Hüttenkäse en Parmezaanse kaas. Resultaat: een heerlijke en verrassende ovenschotel!

Ingrediënten (4 personen)

- 6 tomaten
- 1 courgette
- 2 kleine uitjes
- 1 teentje knoflook
- enkele takjes verse oregano
- 300 gram gehakt (half om half)
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 250 gram verse lasagnebladen
- 600 gram Hüttenkäse
- 100 gram Parmezaanse kaas
- zout en peper

Voedingswaarden

Bevat per persoon ca. : 666 Kcal / 2787 KJ / Eiwit 48 g / Vet 25 g / waarvan verzadigd 13 g / Koolhydraten 60 g / Vezels 5 g

Bereidingswijze (45 minuten)

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Snijd de tomaten en de courgette in blokjes.

3. Snipper de uitjes en pers of snijd de knoflook fijn.

4. Snijd de oregano grof.

5. Bak het gehakt samen met de ui en knoflook in 5 minuten gaar.

6. Voeg de tomatenblokjes, courgetteblokjes en het blikje tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg eventueel wat water toe tot er een lasagnesaus ontstaat.

7. Breng de saus op smaak met de fijngesneden oregano, zout en peper.

8. Vet de ovenschaal in en begin met het bedekken van de bodem met lasagnevellen. Schep hier 1/2 van de lasagnesaus overheen en vervolgens 1/3 van de Hüttenkäse. Herhaal deze stappen. Leg de laatste laag lasagnebladen op de Hüttenkäse en eindig met een dikke laag Hüttenkäse.

9. Rasp de Parmezaanse kaas en bestrooi de lasagne hiermee.

10. Bak de lasagne in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.

Close
Go top