Kruidige boerenkoolschotel met Hüttenkäse en zoete aardappel

Je kunt deze ovenschotel ook maken met gewone aardappels, maar met zoete aardappels smaakt hij nét weer even anders.

Ingrediënten (4 personen)

- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine ui
- 500 gram zoete aardappels
- 2 grote of 4 kleine tomaten
- 2 tl gemalen komijnzaad (djinten)
- olie om te bakken
- 600 gram voorgesneden panklare boerenkool
- 400 gram Hüttenkäse
- 25 gram geraspte belegen kaas
- zout en peper naar smaak

Voedingswaarden

Bevat per persoon ca. : 367 Kcal / 1534 KJ / Eiwit 25 g / Vet 14 g / waarvan verzadigd 10 g / Koolhydraten 36 g / Vezels 31,4 g

Bereidingswijze (30 minuten)

1. Pel en snipper de knoflook en ui.

2. Vul twee middelgrote pannen voor de helft met water, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook.

3. Verwarm de oven voor op 220°C.

4. Schil en snijd de aardappels in plakjes van 3 millimeter. Kook ze in ongeveer 6 minuten net gaar. Kook de boerenkool circa 10 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.

5. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Roerbak de knoflook, ui en komijn 1 minuutje in de olie.

6. Roerbak de boerenkool enkele minuten op hoog vuur mee en schep de tomaten en 1 eetlepel Hüttenkäse erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

7. Verdeel de boerenkool in een ovenschaal voor vier personen.

8. Leg de aardappelplakjes er dakpansgewijs op en bestrooi ze met zout.

9. Verdeel de Hüttenkäse erover en bestrooi met de geraspte kaas.

10. Zet de schotel 10 minuten in de oven.

Close
Go top