Melanzane à la Hüttenkäse

Melanzane is een klassieke Italiaanse ovenschotel van aubergine, courgette, tomatensaus, basilicum en kaas. Deze lichte variant maak je met Hüttenkäse. Lekker? Absoluut!

Ingrediënten (4 personen)

- 2 aubergines
- 2 courgettes
- Olijfolie
- 2 el Provençaalse kruiden
- 400 gram Hüttenkäse
- 400 ml pastasaus
- 1 hand verse basilicum
- zout en peper naar smaak

Voedingswaarden

Bevat per persoon ca. : 245 Kcal / 1778 KJ / Eiwit 17 g / Vet 8,2 g / waarvan verzadigd 3,1 g / Koolhydraten 23,3 g / Vezels 4,35 g

Bereidingswijze (90 minuten)

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken.

3. Besprenkel de plakken met olijfolie en strooi er zout, peper en Provençaalse kruiden over.

4. Verwarm de grillpan en grill de plakken om-en-om totdat er mooie goudbruine strepen op komen.

5. Schep de Hüttenkäse in een bakje en breng op smaak met zout, peper, olijfolie en Provençaalse kruiden.

6. Leg een laagje aubergine in een ovenschaal. Schep er achtereenvolgend wat pastasaus en Hüttenkäse over. Eindig met een laagje courgette. Herhaal dit tot de groenten op zijn.

7. Schep een dikke laag Hüttenkäse over de laatste laag courgette.

8. Plaats de ovenschaal in de oven en bak 30 minuten.

9. Garneer met de basilicum.

TIP: Serveer de gerecht eventueel met wat sneetjes brood.

Dit recept is een samenwerking met Nina en Elise van www.chickslovefood.nl en www.foody.nl

Close
Go top