Omelet met Hüttenkäse

Zin in een gemakkelijk lunchgerechtje? Dan is deze omelet met Hüttenkäse zeker een aanrader! Je zet hem in een handomdraai op tafel.

Ingrediënten (2 personen)

- 1 rode paprika
- 250 gram cherrytomaten
- 12 - 15 basilicumblaadjes
- 200 gram Hüttenkäse
- 3 eieren
- 2 - 4 el water
- zout en peper naar smaak

Voedingswaarden

Bevat per persoon ca. : 247,5 Kcal / 1033 KJ / Eiwit 22,15 g / Vet 12,4 g / waarvan verzadigd 5 g / Koolhydraten 9,9 g / Vezels 3,5 g

Bereidingswijze (10 minuten)

1. Snijd de paprika in kleine blokjes en de cherrytomaten in vieren.

2. Pluk 8 basilicumblaadjes en hak fijn.

3. Doe de paprikablokjes, tomatenpartjes en basilicum in een kom en roer de Hüttenkäse erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

4. Klop 3 eieren en breng op smaak met zout en peper. Voeg het water toe en roer door.

5. Pluk 4 basilicumblaadjes, hak fijn en roer door het eimengsel.

6. Verwarm de olie in een koekenpan en bak 2 omeletten van het eimengsel. Laat iets afkoelen.

7. Vul de omelet met het mengsel en vouw dicht.

8. Garneer eventueel met een blaadje basilicum.

Dit recept is een samenwerking met Martine en Willemijn van www.2wmn.nl en www.foody.nl

Close
Go top