Salade met bietjes en Hüttenkäse

Hüttenkase is een frisse en lichte toevoeging aan je salade. Foodblogger Pauline maakt er een kleurrijke lunchsalade mee.

Ingrediënten (2 personen)

- 1 sinaasappel
- 2 el olijfolie
- 150 gram gemengde sla
- 2 gekookte bieten
- 20 gram pistachenoten
- 100 gram Hüttenkäse
- zout en peper naar smaak

Voedingswaarden

Bevat per persoon ca. : 963,5 Kcal / 4033 KJ / Eiwit 40 g / Vet 17,5 g / waarvan verzadigd 3,3 g / Koolhydraten 123,3 g / Vezels 75,9 g

Bereidingswijze (10 minuten)

1. Snijd de partjes uit de sinaasappel.

2. Knijp de overgebleven vliezen van de sinaasappel uit boven een kom.

3. Voeg de olijfolie toe aan het sap en breng op smaak met zout en peper.

4. Doe de sla in een grote kom en besprenkel met een deel van de dressing.

5. Snijd de biet in partjes.

6. Hak de pistachenoten grof.

7. Verdeel de sla over 2 borden en leg de partjes sinaasappel en biet erop.

8. Schep de Hüttenkäse erover en besprenkel met de overige dressing.

9. Garneer met de pistachenoten.

Dit recept is een samenwerking met www.uitpaulineskeuken.nl

Close
Go top