Spinazie frittata

Frittata is een kruising tussen een omelet en een pannenkoek. Serveer de frittata met wat brood of een heerlijke frisse salade.

Ingrediënten (2 personen)

- 1 ui
- 1 à 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 250 gram verse spinazie
- 6 eieren
- ½ tl nootmuskaat
- 300 gram Hüttenkäse
- zout en peper naar smaak

Voedingswaarden

Bevat per persoon ca. : 448 Kcal / 187 KJ / Eiwit 40,1 g / Vet 26,5 g / waarvan verzadigd 9,5 g / Koolhydraten 9,4 g / Vezels 3,8 g

Bereidingswijze (30 minuten)

1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

2. Snipper de ui en knoflook.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

4. Voeg de spinazie toe en bak kort mee.

5. Roer in een kom de eieren goed los. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

6. Roer de Hüttenkäse door de eieren.

7. Giet het mengsel in de koekenpan. Heb je geen ovenbestendige koekenpan, giet het mengsel dan in een quichevorm.

8. Gaar de frittata 15-20 minuten in de oven.

Dit recept is een samenwerking met www.kookse.tv

Close
Go top