Tomatensalade met Hüttenkäse en pesto

Deze Italiaanse tomatensalade is een variant op de beroemde ‘Caprese’. Italiaans focacciabrood smaakt hier lekker bij.

Ingrediënten (2 personen)

- 2 vleestomaten
- 1 tl suiker
- 1 tl mosterd
- 3 el olijfolie
- 1 el (witte balsamico) azijn
- 1 el pesto
- 400 gram Hüttenkäse
- 30 gram pijnboompitten
- 8 takjes basilicum
- zout en peper naar smaak

Voedingswaarden

Bevat per persoon ca. : 393,5 Kcal / 1644 KJ / Eiwit 24,5g / Vet 28 g / waarvan verzadigd 8 g / Koolhydraten 9 g / Vezels 1,4 g

Bereidingswijze (35 minuten)

1. Snijd 2 vleestomaten elk in 6 mooie plakjes.

2. Roer in een kom de suiker, mosterd, olijfolie en de azijn door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

3. Schep de plakken tomaat voorzichtig door de marinade en laat 30 minuten afgedekt marineren.

4. Meng de pesto met de Hüttenkäse en laat in een zeef uitlekken.

5. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten goudbruin.

6. Snijd de blaadjes van 4 basilicumtakjes in reepjes.

7. Schik op twee borden de plakken gemarineerde tomaat om-en-om met het Hüttenkäse-mengsel.

8. Verdeel de pijnboompitten en basilicumreepjes over de salade en garneer de salade met 4 takjes basilicum. Dien de salade direct op.

Close
Go top