Wortel-bieten stamppot met kabeljauw

Wat een prachtige kleurtjes heeft deze stamppot! Tip: haal de kabeljauw vlak voor het bakken door een laagje bloem. Zo valt hij minder snel uit elkaar.

Ingrediënten (4 personen)

- 1.2 kg kruimige aardappelen
- 300 gram wortelen
- 500 gram voorgekookte bietjes
- 400 gram Hüttenkäse
- 100 ml melk
- 2 el olijfolie om te bakken
- 4 stukjes kabeljauw (4 x 100 gram)
- zout en peper naar smaak

Voedingswaarden

Bevat per persoon ca. : 506 Kcal / 2117 KJ / Eiwit 33 g / Vet 8 g / waarvan verzadigd 2 g / Koolhydraten 69 g / Vezels 11 g

Bereidingswijze (25 minuten)

1. Kook water in een pan met deksel voor de aardappelen en wortelen.

2. Schil de aardappelen, snijd ze doormidden en kook ze in 20 minuten gaar.

3. Snijd ondertussen de wortel in blokjes en kook ze de laatste 15 minuten met de aardappelen mee.

4. Snijd ondertussen de bietjes in blokjes.

5. Giet de aardappelen en wortel af, voeg de bietenblokjes toe en stamp ze samen tot een puree.

6. Voeg de helft van de Hüttenkäse en alle melk toe om de stamppot smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper.

7. Verhit vlak voor serveren 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw aan elke kant 3 minuten. Bestrooi met zout en peper.

8. Serveer de stamppot met de kabeljauw en garneer met de overige Hüttenkäse.

Close
Go top