Wrap-broodje hamburger

Een hamburger hoeft niet per se op een broodje, vonden foodbloggers Nina en Elise. Ze belegden er een wrap mee en versierden hem met avocado en tomaat.

Ingrediënten (4 personen)

- 4 hamburgers
- 4 el olie om te bakken
- 1 kleine hand bieslook
- 400 gram Hüttenkäse (of Hüttenkäse Bieslook Peterselie)
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 8 mini wraps
- 75 gram rucola
- zout en peper naar smaak

Voedingswaarden

Bevat per persoon ca. : 589,75 Kcal / 2464 KJ / Eiwit 34,2 g / Vet 33 g / waarvan verzadigd 11,3 g / Koolhydraten 37,5 g / Vezels 4,3 g

Bereidingswijze (15 minuten)

1. Verwarm een barbecue of grillpan.

2. Bestrijk de hamburgers aan beide kanten licht met wat olie en bestrooi met zout en peper. Bak de burgers om en om ongeveer 8 minuten.

3. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Tip: je kunt in plaats hiervan ook Hüttenkäse Bieslook-Peterselie gebruiken.

4. Schep de Hüttenkäse in een kommetje, roer de bieslook hierdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.

5. Snijd de tomaten in plakjes.

6. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in partjes.

7. Grill om en om de wraps op de barbecue of in de grillpan, tot er mooie streepjes zijn ontstaan.

8. Neem een wrap, beleg deze met de rucola, gevolgd door een burger, wat avocado, wat plakjes tomaat en een flinke eetlepel van het Hüttenkäse-mengsel. Maak af met een wrap. Herhaal dit met de overige burgers.

Dit recept is een samenwerking met Nina en Elise van www.chickslovefood.com.

Close
Go top