Zoete aardappel pizza

Zo heb je pizza nog nooit gegeten: met een bodem van zoete aardappel en een saus van Hüttenkäse. En lekker dat-ie is!

Ingrediënten (1 persoon)

- 400 gram zoete aardappel
- 70 gram (spelt)bloem
- 1 ei
- 100 gram Hüttenkäse
- 50 gram rucola
- 50 gram parmaham
- 50 gram walnoten

Bereidingswijze (60 minuten)

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.

3. Zet de zoete aardappel ruim onder water in een pan met deksel en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.

4. Giet de zoete aardappel af en laat ze droog stomen. Hoe droger de aardappels, hoe beter de pizzabodem straks wordt.

5. Stamp de aardappels fijn en voeg vervolgens de (spelt)bloem en het ei toe. Roer het geheel goed door elkaar.

6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het aardappelmengsel op de bakplaat. Vorm vervolgens met een lepel een mooie ronde pizzabodem (ongeveer 2-3 millimeter dik).

7. Bak de pizzabodem in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

8. Haal de pizzabodem uit de oven en smeer in met Hüttenkäse (de Hüttenkäse vervangt hiermee de tomatensaus die normaal gesproken op de pizzabodem wordt gesmeerd).

9. Maak de pizza af met de toppings: rucola, parmaham en walnoten.

Dit recept is een samenwerking met Frances van www.bellesqa.nl

Close
Go top

U kunt uw voorkeuren op elk gewenst moment voor cookies en tracking kiezen.
Meer informatie vindt u in de Cookieverklaring. AKKOORD EN OPSLAAN

STRIKT NOODZAKELIJKE COOKIES

Ze zijn noodzakelijk voor de goede werking van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden over het algemeen enkel gedefinieerd naar aanleiding van acties die u uitvoert en die u in staat stellen om gebruik te maken van de diensten die wij aanbieden (definitie van uw privacyvoorkeuren, connectie, invullen van formulieren, enz.). U kunt uw browser zo configureren dat deze cookies worden geblokkeerd of dat u over deze cookies wordt gewaarschuwd, maar daarna zullen sommige delen van de site niet meer werken.

PERSONALISATIE COOKIES

Ze maken een verbeterde functionaliteit en maatwerk van de site mogelijk. Ze kunnen geactiveerd worden door ons of door derden waarvan wij de diensten aan onze pagina’s hebben toegevoegd. Als u deze cookies niet toestaat, kan het zijn dat sommige of alle services niet goed werken.

STATISCHTISCHE COOKIES

Ze stellen ons in staat om surfpatronen te meten en te bepalen welke rubrieken van onze website werden bezocht, en om gewoontes te meten en onze diensten te verbeteren. Ze laten ons zien welke pagina’s het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich verplaatsen op de site. Als u deze cookies niet toestaat, weten we niet wanneer u onze site hebt bezocht en kunnen we de gewoontes ervan niet controleren

GERICHTE COOKIES

Ze kunnen door onze reclamepartners op onze site worden ingesteld om een profiel van uw interesses op te bouwen en u relevante advertenties op andere sites te tonen. Ze slaan niet direct persoonlijke gegevens op, maar zijn gebaseerd op de unieke identificatie van uw browser en apparaat. Als u deze cookies niet toestaat, zult u minder gerichte advertenties zien.