Bereidingswijze (60 minuten)

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaden. Smeer de paprika’s in met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Leg de paprika’s met de opengesneden kant naar boven op een bakplaat. Kneus 3 tenen knoflook, leg deze erbij op de bakplaat.

Rasp de schil van de citroen en bewaar apart. Snijd de helft van de citroen in plakken, voeg ze toe bij de paprika’s op de bakplaat en bak het geheel 35-45 minuten, tot de randen van de paprika verkleuren maar ze nog wel hun vorm behouden.

Hak ondertussen de peterselie inclusief de steeltjes grof, snijd de knoflook in plakjes en doe beide samen met 50 ml olijfolie in een kleine blender of beker van een staafmixer en pureer. Breng op smaak met zout.

Was de cherrytomaatjes, snijd ze doormidden, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en zout.

Maak de rucola aan met 1 eetlepel olijfolie en het sap van de andere halve citroen. Voeg het citroensap beetje bij beetje toe, zodat het niet te zuur wordt. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de rucola op een grote schaal en leg hierop de gebakken paprika’s met de open kant naar boven. Schep de tomaatjes in de paprika’s, doe op elke paprika een schep Hüttenkäse en doe de peterselie-olie eroverheen. Strooi de citroenschil erover en serveer.

Volg Jet van Nieuwkerk op haar Instagram